Therapeut Anouk de Fouw

Sinds 2012 ben ik werkzaam als oefentherapeut Mensendieck, eerst in verschillende praktijken als waarneemster en in mijn eigen praktijk in Amsterdam Nieuw-West. Sinds 2015 ben ik met veel plezier werkzaam in Ouderkerk aan de Amstel, waar ik mijn praktijk Oefentherapie in Beweging ben gestart.

Naast mijn werk in de praktijk werk ik op meerdere (speciaal onderwijs) basisscholen, waar ik werk met kinderen met motorische ontwikkelingsproblemen. Daarnaast kun je mij vinden in de sportschool AKFS, waar ik Pilatesles en begeleiding in de fitnesszaal geef.

Ik doe mijn werk met veel plezier en enthousiasme. Als oefentherapeut vind ik het een uitdaging om mensen bewust te maken van hun eigen lichaam, hoe hiermee om te gaan, (vastgeroeste) patronen te doorbreken en een balans te vinden in zowel houding en beweging, als mentaal.

De afwisseling tussen kinderen en volwassenen spreekt mij erg aan. Naast de reguliere oefentherapie ben ik daarom de opleiding tot Kinderoefentherapeut gaan volgen. Daarbij heb ik in 2017 aanvullend de Post-HBO opleiding Baby&Peuters gevolgd en afgerond, zodat ik alle leeftijdsgroepen kan behandelen, van 0 tot 80+.

Om up-to-date te blijven en mijn kennis te vergroten volg ik regelmatig nascholingen, cursussen en symposia. Daarbij ben ik lid van de beroepsvereniging VvOCM, het Platform Kinderoefentherapie, het netwerk SlaapSlim, het netwerk Slaapoefentherapie en het netwerk Sportoefentherapie. Ik sta geregistreerd in het Kwaliteitsregister Paramedici en bij de KvK Amsterdam.