Afspraak maken

Wil je een afspraak maken voor de intake of eerst wat informatie? Je kunt gerust contact opnemen via telefoon of mail. Mocht de telefoon niet opgenomen worden, spreek dan de voicemail in, waarschijnlijk ben ik bezig met een behandeling.

Wel of geen verwijzing nodig? Beide kan:

Zonder verwijzing

Je kan direct, zonder verwijzing, bij de oefentherapeut terecht. Je hoeft dus niet langs de huisarts of medisch specialist om een verwijsbrief te vragen. Dit wordt de Directe Toegankelijkheid Oefentherapie (DTO) genoemd. Er vindt voor de intake een screening plaats waarin duidelijk wordt of voor de klachten waarmee je bij de oefentherapeut komt inderdaad aan het juiste adres bent.

Bij de screening wordt gekeken of er rode vlaggen zijn, indien dit zo is word je geadviseerd om alsnog naar de (huis)arts te gaan. In alle andere gevallen volgt de intake en het onderzoek. Er zal een DTO-verslag van de screening naar de huisarts worden gestuurd.

Voor kinderen t/m 3 jaar is een verwijsbrief wel noodzakelijk.

Met verwijzing

Bij verwijzing van de arts zal zonder screening meteen met de intake en het onderzoek worden gestart. De oefentherapeut zal je vragen voor het onderzoek in je ondergoed voor de spiegel te gaan staan. Er zal dan gekeken worden naar je houding en bewegingen. Op basis van de intake en het onderzoek zal een behandelplan worden opgesteld. Neem de verwijzing mee naar de eerste behandeling.

Bij de eerste afspraak neem je mee:

  • Identiteitsbewijs
  • Verzekeringspas
  • Handdoek
  • Evt. de verwijsbrief van (huis)arts
  • Evt. korte sportbroek en/of hemdje i.v.m. het onderzoek. Dit wordt anders in ondergoed gedaan.


Polderweg 3 (sportschool AKFS)
1191 JR Ouderkerk aan de Amstel
info@oefentherapie-inbeweging.nl
Tel: 06 19 49 23 67