Therapeut Anouk de Fouw

Therapeut Anouk de Fouw

Ik ben Anouk de Fouw, misschien ken je mij al van een behandeling of van mijn werk in de sportschool AKFS, waar ik o.a. als Pilatesdocent werk. In 2012 heb ik de opleiding Oefentherapie Mensendieck afgerond. Nadien heb ik met veel plezier in verschillende praktijken als waarneemster gewerkt en heb ik voor drie jaar mijn eigen praktijk in Amsterdam Nieuw-West gehad. Nu ben ik sinds 2015 hard aan het werk in mijn praktijk in Ouderkerk aan de Amstel.

Ik doe mijn werk met veel plezier en enthousiasme. Als oefentherapeut vind ik het een uitdaging om mensen bewust te maken van hun eigen lichaam, hoe hiermee om te gaan, (vastgeroeste) patronen te doorbreken en een balans te vinden in zowel houding en beweging, als mentaal.

De afwisseling tussen kinderen en volwassenen spreekt mij erg aan. Naast de reguliere oefentherapie ben ik daarom de opleiding tot Kinderoefentherapeut gaan volgen. Mijn diploma heb ik hiervoor in 2015 behaald. Tijdens deze opleiding heb ik meerdere stages gelopen om ervaring op te doen in het werken met kinderen en heb na mijn opleiding voor een jaar bij een Kinderoefentherapie praktijk gewerkt. Daarbij heb ik afgelopen jaar aanvullend de Post-HBO opleiding Baby&Peuters gevolgd en afgerond, zodat ik alle leeftijdsgroepen kan behandelen, van 0 tot 80+.

Om up-to-date te blijven en mijn kennis te vergroten volg ik regelmatig nascholingen, cursussen en symposia. Daarbij ben ik lid van de beroepsvereniging VvOCM, het Platform Kinderoefentherapie, het netwerk SlaapSlim, het netwerk Slaapoefentherapie en het netwerk Sportoefentherapie. Ik sta geregistreerd in het Kwaliteitsregister Paramedici en bij de KvK Amsterdam.